Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Puheenjohtajan palsta

Vuosi vaihtuu, elämä jatkuu.

Luonto näyttäytyy miellyttävän puhtaana. Pehmeä lumi puiden oksilla luo satumaista tunnelmaa talven kaamoksen keskellä. Päivä pitenee kevättä kohti sytyttäen mielissämme toivon kipinän lämmöstä ja auringosta. Kevään mukana luonto herää elämään. Niin myös me parkkislaiset.

Vuosi 2018 on ollut yhdistyksessämme toimeliaisuuden täyttämä. Jäsenmäärämme on kasvanut hieman ja lähentelee nyt 270 henkilöä. Uusia aktiviteetteja olemme myös toteuttaneet - tanssiliikunnalla olemme innostaneet liikkumaan hyvinkin erikuntoisia Parkinsonin tautia sairastavia. Ohjauksesta ovat huolehtineet Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijat ammattitanssinopettajan johdolla.

Ja liikehän meille parkkisille on lääkettä, tanssiliikunta suorastaan luomulääkettä! Sama meininki jatkuu vuonna 2019. Mukaan voivat tulla uudetkin tanssijat. Ammattiohjaaja kyllä osaa innostaa kaikki mukaan.

Toiminnassamme on tärkeää, että pystymme tarjoamaan apua Parkinsonin tautia sairastaville ja heidän läheisilleen. Autamme löytämään kanavia, joilla sairastuneet voivat löytää helpotusta niin henkiseen kuin fyysiseenkin oloonsa. Ja mitä pidemmälle sairaus etenee, sitä enemmän vertaisista on toisillemme hyötyä ja iloa.

Moni diagnoosin saanut ei halua tulla esiin sairauden kanssa. Omakohtaisena kokemuksenani voin todeta, että vertaisten joukkoon tulemalla olen saanut omankin pääkoppani parempaan järjestykseen, kuin yksin asiaa murehtimalla. Toimintaan ei kenenkään ole pakko sitoutua. Kaikki perustuu vapaaehtoisuuteen. Yksinkertaisinta on tulla mukaan kerhotapaamisiin, joita eri paikkakunnilla toimivat kerhot järjestävät. Siellä voi tavata toisia kaltaisia ja tulla mukaan toimintaan, jos se tuntuu kiinnostavalta.  Kerhojen yhteystiedot löydät kerhojen osiosta.

Onnellista Vuotta 2019!

Haluan kiittää lämpimästi kaikkia jäseniämme toimintaamme osallistumisesta. Ja suuret kiitokset kaikille aktiiveille, jotka olette mahdollistaneet mielekkään toiminnan toteuttamisen jäsenistöllemme. Tehdään kukin voitavamme - se riittää. Ja muistetaan, että yhdessä olemme enemmän.

Kaikkea hyvää vuodelle 2019.

Markku Terva-aho
puheenjohtaja


Järjestösuunnittelija Annukan terveiset
 

Ohjaus- ja neuvonta

Muistathan lukea Parkinson postia – lehdestämme Tietonurkka-sivun. Sieltä saat hyödyllisiäyhteystietoja, jos sinua askarruttaa mm. sosiaaliturva-, eläke-, kuntoutus-, hoito-, vertaistuki- tai muu hyvinvointiisi vaikuttava asia.

HUOM! Oletko jo käynyt tutustu-massa CHAT-palveluumme www.parkinson.fi – sivulla?

Vastaamme suorassa ”lähetyksessä” joka arki-päivä klo 12 – 15 kysymyksiisi. Tervetuloa kysymään!
Annukka
p. 0400 391 853

 

©2019 Keski-Suomen Parkinson-yhdistys ry - suntuubi.com